spanish-sun.com_borredà

Índex de l`article

Borredà és un poble situat en un altiplà entre les muntanyes a 20 minuts de Berga.
S'arriba per una carretera sinuosa i després de passar Vilada, un altre poble escènic des del qual també es poden fer moltes caminades.

Anteriorment, just després de Berga i abans d’iniciar aquesta carretera que s’enfila cap a Vilada i Borredà, és possible aturar-se al llac “Pantà de la Baells” que ofereix moltes activitats aquàtiques i exteriors. En particular, als llocs d’Indomit ou del Moli del Cavaller.
També es pot arribar a Borredà des de l’altra banda, no per Berga sinó per Ripoll.

Borredà no és especialment gran, però té molt encant perquè la gran majoria de les cases van vestides amb pedra tradicional i el centre del poble ofereix una bonica plaça empedrada sobre la qual destaca l’església i us convida a visitar-la.
Com en qualsevol poble català respectant-se, hi ha diversos bars-restaurants, 2 botigues de queviures, una fleca, un complex esportiu i, sobretot, diverses "cases rurals" per dormir.

Després d’aparcar fàcilment al gran parking situat a la part baixa del poble, comencem el nostre viatge seguint un circuit trobat a Wikiloc.
Comencem ben d’hora (6:50 am) per aprofitar la frescor (15 °) en aquesta època de l’any (28 de juny) quan fa molta calor. De cop, encara és lleugerament fosc.
Sortim del poble baixant tranquillament de l'aparcament per arribar a una petita carretera municipal ...

 

A la distància veiem les muntanyes.

 

A la carretera que seguim aproximadament 1 km abans d’agafar un camí de terra, trobem algunes cases excèntriques.

 

 

Malgrat un GPS aproximat que és difícil de centrar a la ruta de Wikiloc, seguim fàcilment el camí indicat ja que es tracta d’una pista forestal marcada, folrada d’un sender GR que podem agafar parallelament a gairebé tot el camí.
A banda d'algunes baixades i pujades relativament curtes, el recorregut no presenta cap dificultat important.
Les úniques ànimes trobades són 3 cérvols i un ramat de vaques - amb campanes! - abans d’arribar a l’ermita.