spanish-sun.com_borredà

Índex de l`article

Borredà és un poble situat en un altiplà entre les muntanyes a 20 minuts de Berga.
S'arriba per una carretera sinuosa i després de passar Vilada, un altre poble escènic des del qual també es poden fer moltes caminades.

Anteriorment, just després de Berga i abans d’iniciar aquesta carretera que s’enfila cap a Vilada i Borredà, és possible aturar-se al llac “Pantà de la Baells” que ofereix moltes activitats aquàtiques i exteriors. En particular, als llocs d’Indomit ou del Moli del Cavaller.
També es pot arribar a Borredà des de l’altra banda, no per Berga sinó per Ripoll.

Borredà no és especialment gran, però té molt encant perquè la gran majoria de les cases van vestides amb pedra tradicional i el centre del poble ofereix una bonica plaça empedrada sobre la qual destaca l’església i us convida a visitar-la.
Com en qualsevol poble català respectant-se, hi ha diversos bars-restaurants, 2 botigues de queviures, una fleca, un complex esportiu i, sobretot, diverses "cases rurals" per dormir.

Després d’aparcar fàcilment al gran parking situat a la part baixa del poble, comencem el nostre viatge seguint un circuit trobat a Wikiloc.
Comencem ben d’hora (6:50 am) per aprofitar la frescor (15 °) en aquesta època de l’any (28 de juny) quan fa molta calor. De cop, encara és lleugerament fosc.
Sortim del poble baixant tranquillament de l'aparcament per arribar a una petita carretera municipal ...

 

A la distància veiem les muntanyes.

 

A la carretera que seguim aproximadament 1 km abans d’agafar un camí de terra, trobem algunes cases excèntriques.

 

 

Malgrat un GPS aproximat que és difícil de centrar a la ruta de Wikiloc, seguim fàcilment el camí indicat ja que es tracta d’una pista forestal marcada, folrada d’un sender GR que podem agafar parallelament a gairebé tot el camí.
A banda d'algunes baixades i pujades relativament curtes, el recorregut no presenta cap dificultat important.
Les úniques ànimes trobades són 3 cérvols i un ramat de vaques - amb campanes! - abans d’arribar a l’ermita.

 

Després d’unes dues hores de caminada, arribem a l’ermita de St. Sadurni des de Rotgers.

 

Reprenem el camí i arribem ràpidament al darrer terç de la ruta que ara realitzem al sotabosc, seguint el GR i després de creuar un petit rierol.

 

 

Després d'una pujada molt més llarga que les altres que ens condueix al punt més alt d'aquesta creuada, tornem a sortir a la llum agafant la pista forestal que ens baixa cap al poble ...


Aquesta vegada arribem a la part alta del poble, la qual cosa ens permet apreciar la bellesa de la majoria de les cases i també aquesta escala que ens porta al centre.

 
 

 

La plaça central amb les seves cases tradicionals, la seva església i el seu ajuntament. Molts carrerons estan pavimentats.

 

Botigues de queviures, bars i forn de pa (molt ocupades!).

 

 

Tornem a descansar uns instants al cotxe abans de fer una altra passejada pels carrerons ... al país català!

 

Finalment, són les 11:00 i abans de marxar (ja fa molta calor a la terrassa, tot i que estigui cobert!), decidim prendre un cafè i menjar el segon esmorzar al bar-restaurant "Baix Pirineu" que hi ha a l'entrad del poble.
Per descomptat, la millor manera de recuperar forces és el famós i abundant plat de "LLom amb ous ferrats i patates fregides"!

 

Un preu molt correcte (7 € per plat) amb, com a bonus, un mapa de les millors excursions per a descobrir al voltant de Borredà.